Bamboe wordt vaak geassocieerd met panda’s en dat is natuurlijk helemaal terecht. Bamboe kent wel een aantal interessante feitjes die jij waarschijnlijk nog niet wist. Wil jij wel weten wat voor feitjes er bestaan met betrekking tot bamboe? Dan kan je het beste hieronder verder lezen om achter de feitjes te komen. Veel leesplezier! 

 

Bamboe groeit razendsnel 

 

Eigenlijk staat niemand er echt bij stil hoe snel planten groeien en laat staan bamboe. Om die reden was jij er vast niet van op de hoogte dat bamboe razendsnel groeit. Ooit was er bamboe die 91 centimeter op één dag was gegroeid. Dat is bijna een meter! 91 centimeter is wel echt een record, maar ondanks het record groeit de bamboe dagelijks echt heel veel. Bamboe is niet voor niets de snelst groeiende plant op de hele wereld. Dit wist jij vast nog niet, of wel?

 

Bamboe is goed voor de lucht

 

Helaas gaat het in de wereld steeds slechter met de CO2 uitstoot. Dit komt onder andere door de hoeveelheid auto’s die dagelijks op de wereld rijden en alle andere CO2 uitstoot. Gelukkig bestaat er bamboe, want bamboe zorgt zelf voor een hele schone lucht. Dit komt doordat bamboe heel veel CO2 opslag in zich heeft en dat is dan weer prettig voor de wereld. Dit betekent dat producten die gemaakt zijn van bamboe ook echt zorgen voor een schonere lucht. Misschien wordt het dan tijd om eens te oriënteren naar bamboe? Met bamboe kan het broeikaseffect worden aangepakt. 

 

Bamboe als toiletpapier

 

Het werd hierboven al kort benoemd, maar je kan dus allerlei producten kopen die gemaakt zijn van bamboe. Zo bestaat er bijvoorbeeld bamboo toilet paper van bamboi. Toiletpapier van bamboe heeft een aantal belangrijke voordelen waarmee jij een goede bijdrage kan leveren aan de wereld. Zo is het toiletpapier hypoallergeen en dat betekent dat eigenlijk iedereen het toiletpapier kan gebruiken zonder irritaties te krijgen. Daarnaast worden er geen gekke chemicaliën toegevoegd tijdens de productie van het toiletpapier. Als jij toch al dagelijks toiletpapier moet gebruiken, waarom dan niet een soort die een positieve bijdrage levert aan de wereld?  

 

Bamboe is ijzersterk

 

Dacht jij dat bamboe heel makkelijk is om te breken? Dan heb je het helemaal fout. Bamboe staat er namelijk om bekend dat het ijzersterk is. Dit betekent dat je bamboe wel kan buigen, maar dat de kans klein is dat het daadwerkelijk breekt. Hierdoor is bamboe zeer geschikt voor bijvoorbeeld kastjes. Als jij binnenkort creatief wilde zijn, probeer dan eens iets te maken van bamboe. Je zal versteld staan om hoe sterk bamboe uiteindelijk is. Hopelijk ben jij nu weer een stukje wijzer geworden na deze leuke vier feitjes over bamboe!