Als je een matras wilt kopen dan kun je kijken naar verschillende maten. De kleinste maat is een twijfelaar. Dit is een klein matras van 120×200. Deze maat wordt ook wel de twijfelaar onder de matrassen genoemd vanwege de tussenmaat. Dit matras is het net wat groter is dan een 1 persoons matras waarbij de breedte 90cm is, maar ook net wat kleiner dan het kleinste tweepersoons matras van 140cm breed.

 

Een tweepersoons matras

Een matras van 140×200 is een perfect matras wanneer je een tweepersoons matras zoekt maar niet heel veel ruimte hebt. Als je niet perse heel breed wilt liggen en prima een bed kunt delen dan is een maat van 140cm breed een goede keuze. Een matras van 160×200 is de meest gangbare maat. Dit wordt ook wel de queensize genoemd. Je hebt dan zeker genoeg ruimte om wat breder te liggen. Een nog breder matras is 180×200. Dit is een kingsize matras. De breedte zorgt ervoor dat je zeeën van ruimte hebt en onmogelijk elkaar in de weg ligt.

 

De lengte van het matras is ook nog aan te passen. Waarbij een lengte van 200 cm standaard is, kun je ook kiezen voor een langer bed van 210 cm of zelf 220 cm. Als je heel lang bent dan kan dit zeker fijn zijn. Bij een matras van 140 cm is de standaard lengte vaak wel 200cm. Bij de grotere maten zie je vaak dat een langer matrasmaat mogelijk is.

 

Een perfect dekbed

Als je bij je bed nog een goed dekbed zoekt dan heb je keuze uit verschillende soorten en materialen. Dekbedden kopen bij weidswonenenslapen.nl is je beste optie als je goede dekbedden wilt. Als je op zoek bent naar een duurzaam dekbed dan zou je kunnen kijken naar het materiaal bamboe. Naast het bekende wol, eenden veren en dons, is bamboe als materiaal voor een dekbed is hele goede keus. Het synthetische polyester is vaak voor een extra dekbedje prima maar is merkbaar slechter in vergelijking met de natuurlijke materialen. Waarbij je met een synthetisch dekbed maar ook met wol nog wel wat kan zweten, ventileert een dekbed van bamboe veel beter. Het is daarnaast ook ontzettend duurzaam. Door de anti-allergene eigenschappen is het dekbed voor veel mensen een geschikt dekbed.

 

Wat voor soort dekbed je uiteindelijk neemt hangt ook van je persoonlijke voorkeuren af. Zo voelt een bamboe dekbed anders aan dan bijvoorbeeld wol of dons. Dit ligt wat zwaarder, wat heel fijn kan zijn. Als je daarentegen snel zweet zul je wellicht voor een wat lichter materiaal gaan wat beter ventileert. Voor iedereen is wel een ander dekbed en een ander matras geschikt. Gelukkig zijn er genoeg soorten om uit te kiezen.

 

Artikel door GMU, Data Driven