De gemiddelde Nederlander verzamelt gedurende zijn leven behoorlijk wat spullen. Zo nu en dan wordt er wat weggegooid, maar veel spullen belanden ook op zolder. Wanneer jij veel en/of grote spullen hebt, kan het lastig zijn om ze thuis op te slaan. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het om een (deel van een) inboedel gaat. Kun je deze spullen nergens kwijt? Dan biedt een opslagruimte huren mogelijk uitkomst. Hier heb je vandaag de dag talloze mogelijkheden voor. Toch is het niet verstandig zonder enige voorkennis een opslagruimte te huren. Hier krijg je mogelijk spijt van. De onderstaande 3 tips helpen jou vast en zeker een geschikte opslagruimte te vinden.

1. Is de opslag droog en verwarmd?
Er zijn genoeg Nederlanders die hun inboedel opslaan in bijvoorbeeld een garagebox of een schuur. Zo’n ruimte is vaak niet of nauwelijks geïsoleerd. Wanneer jij jouw inboedel hierin opslaat, is de kans groot dat de spullen aangetast worden. Zo kunnen er bijvoorbeeld schimmels op jouw spullen groeien. Dit gebeurt snel wanneer het een vochtige ruimte is. Kijk daarom altijd eerst naar het klimaat van een opslagruimte alvorens je er eentje huurt. De plek waar jij jouw inboedel wilt stallen, moet allereerst droog zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de ruimte verwarmd wordt. Sla jouw spullen bij voorkeur op bij een minimale temperatuur van 12 graden.

2. Hoe zit het met de veiligheid?
Het opslaan van jouw spullen in een opslagruimte lijkt op het eerste oog ideaal. Ze staan jou namelijk niet langer in de weg. Ben je van plan de spullen ooit nog weer te gebruiken? Dan moet je ze op een veilige plek opslaan. Kijk daarom ook altijd naar de veiligheid van een opslagruimte. Sla jouw spullen bij voorkeur op in een opslagruimte waar niet iedereen bij kan komen. Huur bijvoorbeeld een opslagruimte bij een bedrijf dat verschillende ruimtes verhuurt. Je huurt dan vaak een box in een bedrijfspand. Alleen de mensen die een ruimte huren in het gebouw, kunnen er naar binnen.

Daarbij komt dat de meeste bedrijven die opslagruimtes verhuren beveiliging inzetten. Zo hangen er bijvoorbeeld vaak camera´s in en rondom het bedrijfspand. Jouw opgeslagen spullen zijn hierdoor altijd in goede handen. De kans dat er spullen uit de opslagruimte gestolen worden, is zodoende minimaal. Wanneer jij jouw spullen opslaat in een garagebox of schuur, is de kans op diefstal vele malen groter.

3. Is de opslagruimte goed toegankelijk?
Huur jij een opslagruimte voor spullen waarvan je nu al weet dat je deze de komende jaren niet gaat gebruiken? Dan kijk je mogelijk niet hoe het met de toegankelijkheid van de ruimte zit. Toch is dit wel belangrijk. Wanneer je een opslagruimte in een bedrijfspand huurt, ben je namelijk afhankelijk van de openingstijden van het bedrijf. Niet iedereen vindt dit handig. Geldt dit ook voor jou? Dan zoek je mogelijk een opslagruimte die dagelijks toegankelijk is. In dat geval kies je voor self storage. Grote voordeel hiervan is dat er geen kosten in rekening gebracht worden voor het openen van de opslagruimte. Bij andere opslagformules betaal je vaak geld voor iedere keer dat je bij de opslagruimte wilt. Bovendien moet je dan een afspraak maken. Bij self storage is dit niet het geval.