Solliciteren kan vermoeiend en langdradig zijn. Je leest allerlei vacatures, stuurt een mail die constant ongeveer hetzelfde is en houdt steeds hetzelfde praatje. Wellicht kan het zo zijn dat je ondertussen zo veel sollicitaties verstuurd hebt, dat het een beetje oppervlakkig begint te worden. Ben je aan het solliciteren maar wil je jouw manier van solliciteren wat meer omhoog gooien? Gebruik de volgende tips!

 

Maak een creatieve cv

Jouw cv is vaak het eerste wat door jouw nieuwe potentiële werkgever bekeken wordt. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hij opvalt. Zorg ervoor dat hij eruit springt en dat het bedrijf tussen alle saaie cv’s die van jou eruit kiest. Zorg voor een mooie en professionele foto, en maak in plaats van een saai wit vel papier er iets mooiers van. Nu hoef je niet allerlei versiering toe te voegen, het moet tenslotte wel professioneel en netjes blijven. Maar je hoeft echt niet bang te zijn om kleur te gebruiken of om er op een subtiele manier een persoonlijk tintje aan te geven.

Reageer niet op álles

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, kan het zo zijn dat je zonder er veel over na te denken reageert op allerlei vacatures. Echter is het een beter idee om enkel te reageren op vacatures die realistisch zijn voor jou, en die echt passen bij jou en wat je zoekt. De kans is groot dat je, na een lange dag van het lezen van vacatures, reageert op van alles en nog wat. Uiteindelijk verspil je hier alleen maar tijd en energie mee, en dit is voor het bedrijf waar je bij solliciteert ook niet erg fijn. Reageer niet op executive vacatures waar je niks bij te zoeken hebt. Is er een vacature CEO die wel heel erg bij je past, aarzel dan niet om hier wel op te reageren. Maar houd het realistisch.

Bel, of ga zelfs langs

Bedrijven die vacatures plaatsen krijgen tientallen, soms zelfs honderden mails. Je wil niet dat jouw sollicitatie verdwijnt onder alle andere mailtjes. Daarom is het slim om te bellen of om zelfs langs te gaan bij het bedrijf. De kans is groot dat jou vertelt gaat worden om toch even een mailtje te sturen. Echter heb je dan toch even je stem laten horen/je hoofd laten zien, en wanneer ze dan jouw mailtje zien herkennen ze jouw naam. Op die manier spring je er toch weer wat meer uit, doordat je inzet en motivatie hebt getoond.