Ben je zelfstandig ondernemer? Dan wil je ongetwijfeld zoveel mogelijk winst maken met jouw bedrijf. In de beginjaren gaat dit vaak redelijk makkelijk, maar na een aantal jaar kan de rek uit een onderneming zijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Mogelijk zit jouw bedrijf wel gewoon tegen het plafond aan. In dat geval kun je ervoor kiezen om jouw bedrijf te laten groeien. Hiervoor moet je investeren. Heb je niet genoeg geld op de rekening om de investering te bekostigen? Dat betekent niet direct dat je een investering uit jouw hoofd kunt zetten. Je hebt tegenwoordig namelijk verschillende manieren van zakelijk financieren, zoals zakelijk krediet.

Wat is zakelijk krediet?
Met behulp van zakelijk krediet kun jij jouw bedrijf laten groeien. Er zijn echter genoeg ondernemers die nog nooit van deze financieringsvorm gehoord hebben. Daarom leggen wij jou hier eerst kort uit wat dit precies is. Zakelijk krediet is een geldbedrag dat een kredietverstrekker voor jou klaarzet en waar je vervolgens geld uit op kunt nemen. Dit geld hoef je niet allemaal in één keer of op hetzelfde moment op te nemen. Nee, want bij zakelijk krediet bepaal je zelf hoeveel en wanneer je geld opneemt. Over het opgenomen bedrag betaal je rente en je betaalt het geld dat je opneemt stukje bij beetje terug. Het bedrag dat je aflost, kun je weer opnieuw opnemen wanneer dat nodig is.

Waarvoor gebruik je het?
Voordat je zakelijke krediet aanvraagt, wil je eerst weten of dit iets voor jou is. Het mooie van zakelijk krediet is dat je het voor talloze doeleinden kunt gebruiken. Indien je een tekort hebt aan liquide middelen, gebruik je het krediet bijvoorbeeld om openstaande facturen zo snel mogelijk te kunnen voldoen. Het krediet wordt echter ook regelmatig gebruikt om te investeren in werkkapitaal, voorraden, marketing of personeel. Je kunt zakelijk krediet dus ook uitstekend gebruiken om jouw bedrijf te laten groeien. Is dit krediet voor jou niet voldoende om te investeren? Kies dan voor een zakelijke lening.

Zakelijk krediet aanvragen
klinkt zakelijk krediet jou als muziek in de oren? Dan wil je dit mogelijk zo snel mogelijk aanvragen. Hoe sneller je over het geld beschikt, des te eerder je kunt investeren in de groei van jouw bedrijf. De kans is echter aanwezig dat je geen idee hebt waar je zakelijk krediet aanvraagt. Voor zakelijk krediet aanvragen kun je terecht bij een online kredietverstrekker, zoals New10. Je maakt hier simpelweg een account aan, levert je jaarrekening en transactiedata aan en deze aanbieder doet jou een aanbod op maat. Indien je akkoord gaat, voeg je documentatie toe. Wanneer alles in orde is, kun je het contract tekenen en direct gebruikmaken van zakelijk krediet.

Op zoek naar een positieve benadering van jouw organisate? Appreciative inquiry is een methode die ervoor zorgt dat de organisatie van binnenuit groeit.