Je hebt wellicht de termen linkbuilding en SEO weleens voorbij horen komen. Linkbuilding is een manier om jouw website beter te maken. Tegenwoordig kunnen bedrijven eigenlijk niet zonder. Linkbuilding kan namelijk helpen met het verkrijgen van nieuwe klanten. Dit blijft uiteindelijk noodzakelijk voor bedrijven om te groeien. Ben je benieuwd naar wat linkbuilding precies is? En waarom het zo belangrijk is voor bedrijven? Lees dan snel verder voor antwoorden op die vragen. 

Linkbuilding 

Bij linkbuilding draait het om het verkrijgen van links van andere website die vervolgens naar jouw website wijzen. Het gaat daarbij echt om het vergroten van jouw websites vindbaarheid. Linkbuilding is een methode die gebruikt wordt voor SEO. SEO houdt zoekmachineoptimalisatie in. Zo kan je keywords in teksten plaatsen waarop je kan klikken om een bepaalde website te bezoeken. 

Het is van belang dat je een natuurlijk linkprofiel hebt. Dit houdt in dat Google jouw website vertrouwt. Vertrouwt Google je niet omdat je bijvoorbeeld te snel te veel links verkrijgt? Dan ziet Google je als een onnatuurlijk linkprofiel. Het gevolg is hiervan dat je juist een lagere positie krijgt bij Google. Er zijn verschillende manieren om een natuurlijk linkprofiel te verkrijgen. Zo is het belangrijk dat je verschillende bronnen inschakelt waarop er links naar jouw websites worden geplaatst.  

Hogere positie 

Zoals eerder aangegeven, draait het bij linkbuilding om het verkrijgen van links naar jouw website. Hoe meer links je krijgt, hoe hoger je positie bij Google zal zijn. Dit is een hele belangrijke reden voor bedrijven om voor linkbuilding te kiezen. Door die hogere positie bij Google hebben bedrijven namelijk meer kans dat een potentiële klant op hun website terecht komt. Geef het in ieder geval wat tijd. Je kan niet van de ene op de andere dag opeens een hoge positie hebben. Sta je dan uiteindelijk op een goede positie? Dan blijf je daar voorlopig ook nog wel even staan.

Er zijn tegenwoordig ook bedrijven die je kunnen helpen met linkbuilding. Het kan zijn dat je er niet echt uit komt natuurlijk. Zou je graag wat meer hulp kunnen gebruiken? Zoek dan eens bijvoorbeeld op seo optimalisatie Amsterdam. Een gespecialiseerd bedrijf weet precies hoe het in elkaar zit en hoe je jouw vindbaarheid vergroot. 

Verschillende technieken

Er bestaan verschillende soorten technieken voor linkbuilding. De eerste techniek kan zijn dat je content gaat schrijven. Denk hierbij aan blogs over een bepaald onderwerp waarbij je links plaatst naar jouw website. Heb je een groot netwerk opgebouwd? Probeer dan je netwerk ook in te schakelen voor linkbuilding. 

Een andere techniek is het inschakelen van onder andere nieuwssites en social media. Tegenwoordig zijn er talloze influencers die je zou kunnen inschakelen. Wanneer je de juiste influencer vindt die goed bij je past, heb je de kans dat je meer klanten zal krijgen. Het publiek zal waarschijnlijk enthousiast worden, omdat zij dezelfde interesses hebben als de influencer. Heb je iemand ingeschakeld die je gaat helpen met SEO? In dat geval zal je vast in overleg tot de beste techniek voor jouw bedrijf komen.